Mióta együtt élünk mindig vannak kisebb főzési próbálkozásaink. Vannak alapételek, amiket meg tudunk csinálni, de azon kívül nem próbálkoztunk semmivel.
Ezek közé az ételek közé tartozik a húsleves, borsóleves, gyümölcsleves, lecsó, paprikás csirke, rántott hús, fasírt húsgolyó, néhány főzelék, krumpli püré, tészták, rizs, palacsinta, madártej, kókusztekercs, mákos guba....
Azaz van még hova fejlődni. A főzési próbálkozások is közös programok, együtt csináljuk, így még élvezzük is :)
Már számtalan szakácskönyvet átnéztem, megnéztem, hogy melyik lenne a leges legmegfelelőbb. Elég furcsa szakácskönyveket írnak. Van amelyik rögtön azt feltételezi, hogy profi vagy (akkor minek vennél szakácskönyvet?), van amelyikben csak felületesen vannak leírva a receptek (csinálj rántást -- oké, de hogyan?), a legtöbb ilyen könyvben vegyesen vannak a használható és a 'soha nem főzöd meg' receptek. Próbáltam olyat keresni, ami azoknak való, akik már picit főztek, de kiszélesítenék a 'rántott hús' tudásukat mindennapi ételekkel részletesen leírva - hát ilyet nem találtam.
Szerencsére van nekem egy Dulin Timi barátnőm aki vállalta, hogy ad nekem főzős tippeket részletes recepttel akár minden héten - vagy ameddig a lelkesedésem kitart :) /fele akkora a konyhája mint a miénk (vagyis elég picike), azonban minden a fejében van, egészségesen és minden nap főz - nem utolsó sorban tud úgy receptekben segíteni, hogy átérzi, hogy sok mindent nem tudok, így mindent lépésről lépésre átbeszélünk/
Így esett, hogy a tegnapi napon póréhagyma krémleves került terítékre, sajtszószos csirkehússal és főtt-sült krumplival. Ígérem nagyon őszinte leszek:
Az instrukciók nagyon jók és alaposak voltak - de még így sem sikerült a főételnél brillírozni (vagy nézzük úgy, hogy még van hova fejlődni :D)
A leves: Póréhagyma krémleves. Ez sikerült a legjobban. Finom lett és pont úgy nézett ki a végeredmény, mint Timinek (úgyhogy elkönyveltem magamban egy sikert).
A főétel: Sajtszószos csirkehús krumplival. Őszintén megmondva a sajtszósz nem lett a legfinomabb, mert túl sok sajtot reszeltem bele, így túl sűrű lett és nagyon trappista sajt ízű (így okulva fele annyi sajtot kellett volna belereszelni a tejszínhez). Mindenből tanulok, úgyhogy alig várom/várjuk a következő kihívást! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése