DIY ötletek

Csipke mécsestartó

Elkészítési nehézség: nagyon könnyű, alig időigényes, költségvetésileg nem drága.

Szintén csiriz kell hozzá, ami elég könnyen elkészíthető, valamint csipkére van szükség az elkészítéséhez. Amennyiben van otthon olyan, amit már nem szívesen használnak, abban az esetben potom pénzekért elkészíthető, amennyiben meg kell vásárolni hozzá a csipkét, úgy közepes költségvetésű (manapság nem olyan olcsó a csipke). Nagyon rusztikus hangulatot teremt egy esküvőn és nem elhanyagolható szempont (legalábbis én előnyben részesítem), hogy otthon is tökéletes dekoráció marad.

           
Vintage koffer

Elkészítési nehézség: közepes, időigényesebb (ha részeletesebb), költségvetésileg egész drága.

Forrás
Amennyiben vintage dekoráció mellett döntöttünk, és nem utolsó sorban borítékban elrejthető 'ajándékot' kértünk nászajándékba az esküvőre, úgy kihagyhatatlan kellék a koffer, amiben jól mutat és persze utána be is zárható. Ezt kézzel készített kiegészítőkkel lehet egyedivé tenni és tökéletesíteni, hogy beleilljen a milliőbe. Amennyiben van otthon egy régi bőröd, úgy ez az ötlet néhány forintból kivitelezhető, amennyiben azonban vásárolni kell egyet úgy akár elég drága is lehet.


    

Meleg napokra - legyező egyszerűen

Elkészítési nehézség: könnyű, kevés idő, közepes költségvetésű/olcsó.

Nagyon praktikus ötlet lehet a nagy nyári melegben ezek a kézzel készült legyezők. Nem kell más hozzá, csupán sok pálcikás fagyit elfogyasztani, valamint kartonlapokat vásárolni, amiből ki lehet vágni a nagyobb köröket. Kis létszámnál érdemes ahány vendégre számít a pár annyit gyártani, vagy egy kosárba kitenni mint lehetőség. Ha fehér kartonból készült, akkor a vendégek még azzal is elüthetik az időt, hogy írnak rá pár szép sort :) Főleg ha gyerekek vannak, még azokat is leköti! :)
                                  Forrás

           

Legegyszerűbb köves ötlet

Elkészítési nehézség: extra könnyű, néhány perc, olcsó - ingyen van.

Forrás
Ez a lehető legegyszerűbb, kézzel készíthető dekoráció kövekből, azonban annál mutatósabb és a lehető leghamarabb készen is van. Csupán csak köveket kell szedni hozzá (vagy venni), valamint ha bele szeretnénk tenni egy vázába akkor a kívánt tárolót kell megvásárolni, de úgy is mutatós, ha csak szétszórjuk az asztalokon. Az is tökéletes megoldás lehet, ha mi magunk írunk rá szavakat, kifejézeseket, de talán még ötletesebb, ha hagyjuk hogy a vendégek tegyék ezt meg az általuk gondolt szép idézetekkel, jókívánságokkal, üzenetekkel. És persze ami Nekem a legfontosabb: ez is kiválóan hasznosítható az esküvő után a lakásban és nem utolsó sorban milyen jó érzés újra-és-újra elolvasgatni Őket: garantáltan visszarepít az esküvői hangulatba :)
          

Pille térelválasztó

Elkészítési nehézség: nagyon könnyű, alig időigényes, olcsó.

Forrás
Leginkább egy vintage esküvőn vagy az esküvői fotózáson mutat nagyon jól ez a nagyon egyszerűen elkészíthető térelválasztó függöny. Akár még nagyobb gyerekekkel együtt is lehet csinálni, hiszen nem kell hozzá sok minden, csupán cérna, tű és pillecukor vagy vattapamacs. A pillecukor előnye, hogy esküvő közben vagy után még meg is ehető, valamint nagy kiszerelésben nem is drága. Egy hátulütője van: világos színekben, vegyesen található a zacskóban, így csak fehéret nem tudom, hogy hol lehet kapni :)
      

Kötél váza

Elkészítési nehézség: nagyon könnyű, alig időigényes, közepes árkategóriájú.

Ehhez a könnyű vázához nem kell sok minden, csupán egy konzervdoboz/befőttes üveg és kötél, mégis nagyon mutatós. Itt a közepes árkategória a kötél miatt van, ugyanis jobb minőségű kötél nem is annyira olcsó, azonban ezt lehet helyettesíteni spárgával is. Nagyon jól néz ki egy vintage stílusú esküvőn asztaldísznek, amibe bármilyen kisebb virág jól mutat és így később az otthon dísze is lehet. Tökéletesen praktikus megoldás, ha nem a költekezés a cél.

           

Dekorgömb fonalból

Elkészítési nehézség: nagyon könnyű, alig időigényes, nagyon olcsó.

Az egyik legjobb megoldás, ha elegáns, mégis olcsó és dekoratív esküvői dekorációt szeretnénk választani. Nem kell hozzá sok minden, csak egy felfújt lufi, egy gombolyag fonal, vazelin (a lufit bekenni, hogy utána könnyű legyen eltávolítani) és persze csiriz. A fonalat belemártjuk a csirizbe majd a lufi köré tekerjük. Mikor készek vagyunk hagyjuk megszáradni majd kidurrantjuk a lufit és kész is :) És milyen szép!
Persze a gömböket különböző színű kiegészítővel lehet teljessé tenni.
                                    Forrás

            
Fűszer ültető/köszönet ajándék

Elkészítési nehézség: könnyű, időigényesebb, költségesebb.


Nagyon aranyos ötlet ültetőnek fűszernövényt ültetni, ami így egyben a köszönetajándék is lehet. Érdemes nagyobb tételszámban megvenni a virágpiacon (lehet bazsalikom, kömény, menta...) egy zacskó föld kell hozzá, meg persze a kis cserepek (ami lehet műanyagpohár is nagyobb mennyiség esetén, vagy bármi más anyag) amikbe kerülnek elültetésre a zöld növények. Nagyon dekoratív és hasznos lesz az eredmény, így az esküvőre meghívottak garantáltan megmosolyogják és a későbbiekben felhasználják.


         

Ültetőkártya tartó

Elkészítési nehézség: nagyon könnyű, nem időigényes

Egyáltalán nem kell hozzá sok minden, csupán jó néhány bort meginni. Persze ha népes vendégseregre számítunk, akkor vagy nagyon sokat vagy nagyon sokan kell inni. :)

Roppant egyszerű az elkészítése, és ha a pár egy kicsit is borkedvelő, akkor ez magáért beszél, arról nem is beszélve, hogy nagyon jól mutat. Egy vintage vagy kötetlenebb stílusú esküvőn könnyen elképzelhető, mint ötlet és ami a lényeg: csak a cél érdekében fogyott el az a sok bor :)Szegfűgolyó

Elkészítési nehézség: könnyű, kicsit időigényes, költséges.

Mivel egy darab ebből nem mutat jól, szükséges lenne minden asztal közepére tenni belőle, így igen költséges saját készítésű dekoráció. Ahányat szeretnénk, annyi gyertyatartót, szivacsgolyót kell venni, és egy darabhoz igen sok szegfűre lesz szükség.

Azonban ha van elég pénzforrásunk hozzá és elég kitartóak vagyunk egy elég dekoratív asztaldíszt kapunk.

A hátránya: elég gyorsan elhervad.
                                 Forrás


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése