2014. október 31., péntek

Mit viseljen a vőlegény?

A menyasszonyi ruha és a menyecskeruha után a másik legfontosabb kérdés, hogy mit is viseljen a vőlegény?

Az első és egyben a legfontosabb szempont, hogy a vőlegény ruhája teljes harmóniában legyen a menyasszonyéval, ami ugye nem egyszerű, hiszen általában a vőlegény nem is láthatja a leendő felesége ruháját. (a megoldás egyszerű: általában az ara elkíséri a vőlegényt a választásnál)

Az ing színe minden esetben a menyasszony ruhájától függ. Amennyiben az ara ruhája hófehér, abban az esetben a vőlegény inge biztos hogy fehér kell legyen az összeillés végett. Ha a menyasszonyi ruha ekrü, abban az esetben az ing színe is hasonló árnyalatot kell, hogy kövessen, viszont ha az ara ruháján más színű minta is szerepet kap, akkor érdemes azt a leendő férj szettjében is visszahozni egy kiegészítő vagy a viselet színében.

Több viselet közül is választhat a vőlegény:

1. A legismertebb, az öltöny. Zakóból és öltönynadrágból áll, ami esküvő alkalmával fényes anyagú, fehér színű vagy egyedi mintás. Ez a szett egészülhet ki nyakkendővel/csokornyakkendővel, díszzsebkendővel/vőlegénykitűzővel, illetve egyszínű vagy mintás mellénnyel. (Gézunak bézs színű öltönye lesz, bézs mellénnyel)

2. A szmoking ismertetőjele hogy mindig keményített gallérú inggel párosul csokornyakkendővel, valamint bőr- vagy lakkcipővel.

3. A frakk a legelegánsabb viseletek egyike. A kabátrészben rejlik különlegessége, miszerint hátul a térdig ér, elől viszont a derékig érő fecskefarkú végződés jellemzi, amihez fehér csokornyakkendőt hordanak. Ehhez a legelegánsabb szetthez párosulhat még cilinder illetve lakkcipő. Általában fekete a színe, de esküvőkön lehet fehér vagy krémszínű is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése