2014. június 30., hétfő

Elképzelések

Sokan már kiskorukban elképzelik, hogy milyen is lesz esküvői ruhában vonulni és hozzámenni egy férfihoz, aki élete végéig szeretni fogja. Nos, ez nálam elmaradt, de mindig is vártam hogy eljöjjön a nagy pillanat, mikor elkezdhetek gondolkodni rajta, hogy milyet is szeretnék.
 
Néhány konkrét elképzelésünk már van. Az egyik a dekoráció. Mind a ketten egy kicsit vintage stílusu esküvőt szeretnénk a modern eleganciával ötvözve (vagyis nem azt a nagyon régi vintage-et hanem egy letisztultabb válozatot barack színben) - ennek tudatában meghívóból is csipkéset képzeltünk el és a köszönő ajándék is ilyen stílusú lenne, amit egyedileg kézzel készítek (erről többet nem árulok el - még az is lehet hogy más lesz). A másik rész-elképzelés a helyszín, ugyanis csak annyit tudunk hogy kerthelységben szeretnénk tartani a polgári szertartást is és a vacsorát is (dekorált sátor vagy tető alatt). Ez azonban nem is olyan egyszerű mint képzeltem.
Az elképzelésekről még annyit, hogy a ruhám habos-fodros legyen, amit kicsit húzok magam után fátyollal.
A semmihez képest sok az elképzelés, én leszek a legkiváncsibb, hogy ezt mind tudjuk-e teljesíteni nem nagy költségvetésből.
 
Legelső lépés az esküvő időpontjának kitűzése. Leginkább azt szeretnénk (már ha a majdani kiválasztott helyszínünk is szabad ebben az időpontban), hogy 2015. július 11-e legyen.
 
Innen a következő és egyben legfontosabb lépés a helyszín kiválasztása és legfoglalása, majd a szolgáltatók kiválasztása (fotós, videós, dj, dekor...)
 
Miután igyekeztem alaposan körbenézni az esküvői kínálatot illetően az alábbi megállapításra jutottam:
- itthon többségében csak kis esküvőket tartanak és nincsenek berendezkedve a kertkapcsolatos, kerthelységes kicsit nagyobb esküvőkre
- a budapesti árak a budapest melletti települések áraihoz képest a kétszerese
- minél jobban a pénzlehúzásra törekednek a szolgáltatók és nem arra, hogy az ügyfélnek egyedi ajánlatokat gyártsanak - egyedi ötletekkel --> ezt a legközelebbi blogbejegyzésben kifejtem
- nagy választéknak állítják be a helyszínválasztékot esküvőket illetően, pedig ez közel sincs így - mindegyik nagyon hasonló, nem úgy mint külföldön
 
És ami a legfontosabb megállapítás: ha valaki nem ért hozzá és úgy kér ajánlatot kifelejtik belőle az olyan pontokat, ami még vastagon kiveszi a pénzt az ember pénztárcájából, ezért muszáj rákérdezni külön is, hogy milyen költségek merülhetnek fel mindazonkívül, amire kértük az árat, így nem érhet váratlan költség. (kicsit talán meg is ijedhettek akiktől eddig ajánlatot kértem, mivel olyan részletesen kérdeztem rá minden apróságra, hogy talán gondolhatták, hogy némi közöm van a rendezvények szervezéséhez...)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése