2014. július 4., péntek

Helyszínkeresés

Mivel a legfontosabb és egyben legsűrgősebb dolog a helyszín kiválasztása (mert ettől nagyban függ az időpont - mivel kérdéses, hogy az adott helyszín szabad-e) belevetettük magunkat az esküvői helyszínek felkutatásába.

Szinte már konkrét elképzelésünk lett, annyit beszéltük róla:
- kert/terasz helységet szeretnénk a polgári esküvőnek is és a vacsorának/lagzinak is - egy helyen
- el kell hogy férjen 100 körüli fő (elfogadva apa kérését)
- körasztalos ültetést szeretnénk (félig) tányérszervizes (- félig svédasztalos) megoldással
- Budapesti vagy Budapesthez közeli helyszínt szeretnénk (bár nagyon szép helyszínek vannak kicsit messzebb, de akkor hogy mennek haza a vendégek? --> esetleg kisbuszok bérlése lenne a megoldás?)

Úgyhogy ezen szempontokat figyelembe véve, valamint hogy legyen sátor vagy tető, hogy véletlen rosszabb/esősebb idő esetén se legyen gond, (és persze azért kacérkodva a messzebbi helyszín gondolatával) már jónéhány ajánlatot bekértünk.

Az Inárcsi helyszín (Bagolyvár étterem) képekről nagyon tetszik nekünk azonban, mint kiderült messzebb van, mint gondoltuk, így egy kicsit kiesik a listáról, de azért még talonban tartjuk.

Az egyik Budapesti helyszínt illetően, ami a Dunaparton van és képek alapján lett szinpatikus érdekes ajánlatot kaptunk. Bár teljesen egyértelműen leírtam a szempontokat, illetve hogy kérek árat csak tányérszervizes megoldásra is, azonban ehelyett kaptam egy olyan sablon ajánlatot, amiben leírták, hogy a kertben nem lehet tartani, bent nem megoldható a körasztalos ültetés és csatoltak egy, csak svédasztalos ajánlatot (továbbá nem is említem, hogy szépen megkértem őket az ajánlatkérőben, hogy küldjenek képeket szemléltetés céljából, amit persze nem tettek meg). Ilyenkor gondolkodom el, hogy aki küldte vagy halálosan unja a munkáját és semmi sem érdekli, vagy csak szimplán nem szeretne értékesíteni - nehogy már személyre szabva dolgoznia kelljen az ajánlaton.

Kaptunk olyan ajánlatot (váci helyszín), ahol a kötelező plusz költség a legalján van (szinte már eldugva - elég sok ajánlatban a legvégén van, nyilván, hogy ne riassza vissza a gyanútlan ajánlatkérőt), de amit nem is értek, hogy ide sorolják a sátor alapdíszítését 115.000-ért. Ez különösen furcsa, hiszen akinek nem tetszik az Ő díszítésük (mint ahogy nekem sem, és teljesen más színvilággal képzelem el a dekorációt) miért kéne kifizetnie egy csomó pénzt feleslegesen?

Számtalan helyszínt néztünk az interneten, a legtöbb a létszám miatt esett ki, hogy nem férünk el ennyien (nemhogy körasztalos ültetéssel, sehogyan sem), volt ami a vacsora külső helyszíni igénye miatt (csendtilalom...) és volt, amit a magas ár miatt tettünk talonba (bár nagyon tetszik, csak az ára nagyon magas)

Kicsit bánatos is lettem, hogy nem találunk olyat, amilyet szeretnék, akkor azonban jött Gézu, aki határozottan közölte, hogy a következő 2 találatot ami kicsit is tetszik és jó lehet, nézzük meg.
Így történt, hogy bejelentkeztünk helyszínbejárásra a Petneházy /1.kép/ és a Podmaniczky /2. kép/ kastélyba.

Izgatottan várom, hogy milyenek a helyszínek (hátha ott valamelyikbe beleszeretünk), bár előre felhívták a figyelmünket, hogy 100 fő felett nemigen fér be, úgyhogy ha megtetszik a helyszín kompromisszumok kellenek.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése