2014. július 26., szombat

Fotós, Videós

Mivel néhány hétre megállt a helyszín kérdés, hogy időben maradjunk (és mivel még a dekorral nem tudunk foglalkozni) lekértünk jó sok ajánlatot fotósoktól, videósoktól.
 
Mi elég fontos tényezőnek tartjuk ezt a két szolgáltatást, mivel ez fog életünk végéig elkísérni, így mindenképpen profi esküvői fotóst és videóst szeretnénk felkérni a feladatra. (minden más 'elszáll', de a fényképek és a vágott videó megmarad)
Tisztában vagyunk vele, hogy ez a két tényező nem olcsó mulatság, de a megfizethető kategóriából a legjobbat szeretnénk (persze minél kedvezőbb áron a legjobb minőség legyen :) ).
Mi a fotósra egész napos készenléttel gondoltunk (mivel ugyanaznap lenne az párfotózás kora délután - hogy ne kelljen kétszer hajat, csokrot, sminket csinálni), a videósra azonban csak 8 órát van szükség (kb. 16.00-tól 24.00-ig/16.30-00.30, a vendégfogadástól a menyecsketáncig, azaz mikor átöltözök a -feltehetőleg- piros ruhámba)
 
Reméltük, hogy mivel nekünk nem lesz templomi esküvő csak polgári szertartás, és az is egy helyszínen a lagzival, így olcsóbban tudunk kijönni. (mert időben ez nem utolsó szempont - mivel ez sokkal rövidebb intervallum, mintha elmennénk egy házasságkötő terembe, /utána átkocsikáznánk a templomba,/ majd az étteremi helyszínre mennénk)
 
Relatív nagyon sok ajánlatot kértem be a fotóst illetően, mivel hogy őszinte legyek foggalmam sem volt, hogy egy ilyen fontos eseményre mindenféle tényezőt figyelembe véve hogy alakulnak az árak. Ahhoz hogy legyen összehasonlítási alapom mindenképpen szükségem volt legalább 5 ajánlatra (végül 6-ot kértem le), hogy tudjam, hogy mégis melyik ajánlat komolytalan, melyik túlzás és mi a reális kategória.
Szándékosan volt köztük olyan, aki még nem befutott (de sok esküvőn részt vett), akivel Gézu együtt dolgozott (és nagyon profin dolgozik több területen rengeteg esküvővel a háta mögött - ezt tartjuk egyébként a legjobbnak), akik esküvő kiállításon voltak (ezek közül van, aki több díjnyertes fotójával egekig magasztalja magát...) és van aki fotós és videós is 'egyben' (vagyis persze nem ugyanaz az ember végzi mindkettőt, de foglalkozik a cég minkét szolgáltatás elvégzésével)
 
/felsorolásomnak megfelelően, sorban: Fogarasi Dóra; sorok.com; birtafoto.hu; weigertimages.com; g2foto.hu; pietpromedia.hu/
 
Árak tekintetével mindeképp hasznos volt ilyen sok ajánlatot lekérni. (nem lehet elfelejteni, hogy ez csak a fotós! ehhez jön még a videós)
Tisztán láttuk, hogy a G2Foto rögtön kiesik a pixisünkből, mivel csomagáraik 250.000 Ft-tól kezdődnek és a legdrágább Gold csomag 1.119.000 Ft, ami nem a mi pénztárcánkhoz való. Persze ajánlatukba kiemelték az összes csomagnál, hogy két díjnyertes fényképész dolgozik végig)
A birta fotó 10 órás fotócsomagára 279.000 (ami persze nem elég, mivel mi aznap szeretnénk a fotózást is), további órák: 20.000Ft/óra - persze kiesett ez is
A többi árban 140.000 és 200.000 Ft között mozog, így mindenképp csak ezek jöhetnek szóba.
A PietPro volt a legolcsóbb ajánlat (140ezer), aki adott videóra is árat, de a megmaradt 4 közül a referenciák a döntőek. A legjobb referencia képei egyértelműen Sorok Péternek van (www.sorok.com), így kétség sem fér hozzá, hogy legszívesebben Őt kérnénk fel. (de persze azért még nézelődünk)
 
 
A videós tekintetében sokkal nehezebb a döntés. Igazából azt sem tudtam, hogy hol kezdjem, kitől kérjek ajánlatot. Fogarasi Dóri adott videóra is árat, de persze szerettem volna több ajánlatot lekérni itt is.
Megnéztem jó néhány referencia videót, de valahogy egyik sem fogott meg. (nyilván minden esküvő teljesen más és más, ezért mindegyikből teljesen más vidót lehet készíteni) 
Igazából ebbe nem is mélyedtünk bele jobban, mivel Sorok Péter képei tetszenek a legjobban, így bátorkodtam írni neki, hogy kit ajánlana legszívesebben.
(Kézenfekvő volt, hogy ha már dolgozott együtt egy videóssal, aki ráadásul jó is, akkor mindenkinek ez a legjobb megoldás - de még az is lehet hogy csak külön videósként is megtetszik /ha mást választanánk/)
Így jutottunk el Busa Bélához (http://eskuvoszerviz.hu/videok), akinek kifejezetten tetszettek a videói, így kértem Tőle is ajánlatot. Bár az ajánlat egész napra megegyezik a fotós díjával (ami így összességében kicsit húzós összeg - a végeredmény egy csupán 15 perces vágott film), de szerencsére van lehetőség órára is fizetni, (2 videós dolgozik végig egyszerre, így /óra/2 fő díj van), ami így 8 órára nézve egészen elfogadható összeg :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése