2014. szeptember 27., szombat

Ruhaválasztás --> Megtaláltam!


Azzal kell kezdenem, hogy a ruhaszalonokban való próbálgatások mégis hoztak eredményt. Az egyik alkalmával, az utolsó szalonnál megtaláltam azt a ruhát, amiben el tudom képzelni az esküvőmet. Csak nagy vonalakban írok róla, mivel Gézu nem látja a ruhát a fotózásig, így nem lőném le a lényeget a teljes körbeírással. Én egyáltalán nem gondolom magamat babonásnak, így egy kicsit sem érdekelnek a különböző hiedelmek, ahogy az sem, hogy a vőlegénynek tilos látnia a menyasszonyi ruhát, különben az balszerencsét okoz. Anyu is apával választotta ki a ruháját anno és lám, 25 éves házasok. De bárki meghallja a környezetemben, hogy menyasszonyi ruha, rögtön elkezd izgulni, hogy úristen, csak a Gézu meg nem lássa, így engedve a nyomásnak nem látta és nem is fogja látni a fotózásig. Most végül kijelenthetem, hogy a ruhámat bérelni fogom az irreálisan magas árak ellenére is (pedig nagyon azon voltam, hogy ezt elkerüljem és költséghatékonyabb módon oldjam meg). A ruhámról annyit, hogy tört-fehér színe lesz, az alsó része fodrosabb és maga a felsőrész egy kicsit egyszerűbb mégis különleges, a tetején kissé szív alakú dekoltázzsal. (természetesen az esküvő után teszek fel képeket) 


Elég sokféle teteje lehet a ruhának, így mindenki ki tudja választani magának a legjobban tetszőt. Annyit azért szem előtt kell tartani, hogy ha nincsen teteje a ruhának akkor egy ékszerrel szépen fel lehet dobni, ha azonban féloldalasan vagy teljes egészében le van fedve a nyak, akkor ez felesleges. 
Mindenkinek más típus áll jól, de mindenképp érdemes egy-két olyat is felpróbálni, ami csak egy kicsit is tetszik, de más típus hogy lássuk, hogy azt tényleg nem szeretnénk-e.
 

A színét illetően lehet választani fehéret, tört-fehéret, alján színátmenetest (ombre) és persze akadnak extra színű ruhák is (fekete, piros, kék, zöld, rózsaszín...). A fehér ruhákat, aminek hosszított a felső része fel lehet dobni egy extrább színű szatén szalaggal, ami így különlegessé teszi.

A koszorúslány ruháknál már nem ennyire kiszámítható a szín és típusválaszték. Sok menyasszony kiválaszt egy adott színű anyagot (ezt leginkább az esküvő stílusához igazítják és persze az ara ízléséhez) és abból varrat mindenkinek egyforma ruhát. Akad aki csak az anyaghoz ragaszkodik és rábízza a koszorúslányokra hogy milyen ruhát csináltat belőle (itt csak az egyen-szín a fontos) és persze a bérlés is egy opcionális de annál költségesebb megoldás főleg több ruha esetén. Kisebb koszorúslányoknál (gyerekek) a legegyszerűbb megoldás a bérlés, ahol egész széles választék áll rendelkezésre mind színben, mind fazonban. 
Persze extrém esetek mindig vannak :)


Az örömanyák a ruhájukat leginkább varratják vagy megvásárolják. Stílusban is és színben is szinte végtelen a variáció, így mindenki a saját ízlésének és kedvenc fazonjának megfelelőt választ. Ez lehet ruha, kosztüm vagy esetleg a ruhához is jó megoldás egy elegánsabb lepel, kabátka a hűvösebb időkre.

                                                 

                                             


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése