2014. december 13., szombat

A meghívó dilemmája

Napainkban már rengeteg féle és típusú esküvői meghívó van, kezdve az egyszerűtől az egyediekig.
Mindenki válogathat kedvére a nagy választékból az esküvő stílusához és/vagy a pár habitusához mérten, illetve tarthatja szem előtt a megszokottságot, vagy épp az egyediséget.

Most, hogy már voltunk bejelentkezni az anyakönyvi hivatalba (és így már teljesen biztos és megmásíthatatlan az időpont), elérkezettnek látjuk az időt a meghívó kiválasztásához és legyártatásához. Mi igyekszünk a meghívó stílusában vintage-hez közelebbit választani (csipkeszerű virágmintával), de semmiképpen nem gondolkodunk sima hajtogatott, egyszerű meghívóban.
Igazából már kinéztünk egy különlegeset, de mire ehhez a 'megvalósítási' fázishoz értünk elfogyott és csak február végére várható belőle, így inkább nem várunk rá, választunk másikat.

Ma, a modern korban már választhatunk doboz formára hajtogatott, üvegcsés, pausz papíros, 3D-s, torta szeletre hasonlító, kártyás, különböző formára vágott és persze simán hajtott meghívók közül, aminek a mintázata is lehet fényképes, különlegesen/egyedileg rajzolt, dombornyomott, csillogó vagy átlagos.

Az igazán fontos kérdés, hogy milyen tartalmat rejtsen az invitációs kártya. Amelyiken nincs sok hely, ott a leglényegesebb tudnivalókat célszerű csak feltűntetni, ami tartalmazza az esküvő pontos napját, időpontját, helyét (ha van templomi, azt is külön feltűntetve) pontos címmel, valamint aki az ebédre/vacsorára hivatalos azt külön kiemelni. /akinél egy helyszínen van a polgári esküvő és a vacsora, ott illik mindenkit megvendégelni, mivel kínos lehet elküldeni a meghívottat mikor látja a felterített asztalt, így elég egy típusú meghívót készíttetni - így lesz nálunk is/
Erre a szövegmintára számtalan sablon található az egyes portálokon, célszerű ezeket a versbe szedett formákat alkalmazni.

Amennyiben van több hely, természetesen be lehet illeszteni a párról 1-1 képet, egy rövid 'szerelmes' versidézet kerülhet az elejére (ez lehet csak 2-3 sornyi is), hátulra vagy előre kerülhet egy egyedileg rajzolt kép/motívum vagy a monogramokból készített logó, felkerülhet a legvégére egy térkép a könnyebb megtalálhatóság végett, egy táviratcím és a visszajelzésre szolgáló telefonszám, valamint egy ma már nem különösebben kirívó versike a nászajándékra utalásra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése