2015. február 7., szombat

Esküvőkiállításon /2. rész

Miután az előző bejegyzésemben (ide kattintva elolvasható) leírtam általánosságban az Arénás kiállítást, itt a személyes siker/kudarc kap helyet.
Mi nagyon célorientáltan mentünk a kiállításra. Tudtuk, hogy csak a videósra, tortára, esetleg meghívóra és virágosra (bár ebben sok ajánlást kaptunk, így bőven van honnan válogatni) kell fókuszálnunk, így a temérdek sok helyszín, ruhás, fotós és dj hiába próbált milliószor meggyőzni arról, hogy ők a legjobbak mindig csak azt hajtogattuk, hogy: Köszönjük, már van. /nem mintha ez elvette volna a kedvüket.../
Persze azért körbenéztünk, hátha van valami újdonság ami megtetszik, vagy esetleg nem felejtettünk-e ki valamit. /Nem volt. Vagyis volt néhány, de azt sehogy sem értettem, hogy hogyan illik az esküvő tematikájába. Muszáj megosztanom veletek egy színésztársulat felajánlását, akik a vacsorát színházi keretek között történetbe teszik, azaz a vacsi interaktív lesz. Nem fűznék hozzá semmit.../

És ami a leglényegesebb: előrébb haladtunk!!
A kiállítás segítségével lett videósunk és meghívónk.
Meghívót igazából nem is annyira kerestünk, hiszen interneten kiválasztottunk egyet, ami végül is tetszett mindkettőnknek. De azért persze az összes meghívós standra benéztünk, de egyik sablonosabb volt, mint a másik, amikor ráakadtunk egy kézzel készült darabra, ami rögtön megtetszett mindkettőnknek. Egy kicsit drágábbra jön ki, mint amit már korábban kinéztünk, de az tucat meghívó lett volna, ennél pedig minden egyes darabot kézzel készít el a hölgy. Természetesen képet szándékosan nem teszek fel, még csak a készítő vagy a pici cég nevét sem, nehogy valaki ráakadjon, legyen mindenkinek meglepetés aki kap belőle. Természetesen az esküvő után felöltöm a képet. 

A videós választásunkat IDE kattintva tekinthetitek meg. A Pro Media csapata bár Szegedi, de fiatalokból áll, és persze gond nélkül feljönnek Budapestre. Hozzá kell, hogy tegyük, hogy rengeteg videós ajánlatot kértem be és az egyik drágább volt, mint a másik. Úgyhogy egy biztos volt: a fotósnál mindenképpen legyen olcsóbb. Nyilván vannak nagyon drágán is videósok, és mint a kiállításon láttuk: van, aki 3D-s esküvői videót készít, (bár nekünk nincs hozzá TV-nk és gondolom azt nem adnak hozzá.. úgyhogy jó hogy van) lehet választani extra profi csapatot legalább 4 díjnyertes videóssal, valamint légi-felvételt is készítő stábot, mi pont elegendőnek gondoltuk a sima, egyszerű videósokat. Mivel egyre jobban fogy az idő, valamint az esküvőnk időpontja az egyik legfrekventáltabb nyári időszakba esik, így 'gyorsan' választottunk egyet. Számunkra a fotós a legfontosabb, aki díjat is nyert, úgyhogy bízunk benne, hogy mindent megörökít.

És akkor jöjjön egy kis kudarc: a torta. Gyönyörűbbnél gyönyörűbb tortacsodákat hoztak kiállítani, a választék igen széles volt, mind kinézet, mind íz szempontjából. Mi egyszerű csokitortára gondoltunk, kívül egy kis habos-csipkés résszel megbolondítva (a többi részén egyszínű fondant-tal bevonva). Szinte az összes típusú torta 800-1000Ft/szelet körül mozgott, amire azt hittük, hogy rosszul hallunk. Nálunk (mondjuk túlzással 150 szelettel számolva) ez annyiba kerülne mint a videós :D jót röhögtünk és szörnyülködtünk, hogy hol tart az ország(világ?), hogy az esküvői torta szavak kiejtésével csak a lehúzás következik. Úgy döntöttünk felkeresünk néhány ismerőst, cukrászt, hogy mennyiért csinálna meg egy egyszerű tortát. Mert ha esküvői szülinapi tortát mond a megrendelő, akkor máris csak 350-500 Ft/szelet az ár.

Ez volt az esküvő kiállítás. Nekünk lényegében sikeres volt, hiszen két dolgot is sikerült megrendelni, ami még hátra volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése