2015. február 1., vasárnap

Esküvőkiállításon /1.rész

Most január végén van az esküvőkiállítások időszaka, de mi úgy döntöttünk, hogy csak az Arénásra megyünk ki, mivel már csak néhány dolog hiányzik, amit igyekszünk ott beszerezni.
A belépő ára 2000Ft fejenként, így két kiállításra kilátogatni majdnem 10.000Ft, anélkül, hogy valamit is vásárolt volna a pár (igaz mindkét helyszínen a belépőhöz kap egy füzetkét, ami tartalmazza a kiállítók hirdetéseit). Mivel az ilyen kiállításokon csak úgy hemzsegnek a drágábbnál drágább szolgáltatók (rengeteg helyszín, fotós, ruhás...) és nekünk sok mindenre már nincs szükségünk, így döntöttünk csak az egyik mellett.

Amint beléptünk az arénába láttuk, hogy jól döntöttünk, hogy idelátogattunk, legalábbis ami a szellősséget és a minőséget illeti. Kellemes a standok eloszlása, nincs tömegnyomor, úgyhogy kedvünkre nézelődhetünk, nem volt lökdösődés.
Természetesen ahogy az esküvőkiállításokon lenni szokott a legtöbb kiállító helyszín és ruha kategóriában képviseltette magát (amik nekünk már megvannak), így ott csak a standok szépségét néztük meg, hogy melyik mennyire igényesen állít ki.
Az aréna teljes küzdőterét beépítették standokkal, valamint volt egy színpad, ahol esküvői és alkalmi ruha bemutatók és sorsolások váltották egymást.
Amint belép a látogató, 'lecsapnak' rá a kiállítók. Mindegyik a kezünkbe akarja nyomni a szórólapját, hiába mondja nekik az ember, hogy már megvan helyszín és már van fotós.
Erre jön tovább a nyomulós szövegével: Azért tegyük el a szóró anyagát, biztos lesz más alkalom hogy Őt válasszuk és a helyszínek, hogy ha már az meg is van, menjünk hozzájuk pihenni. Csak azt nem értem, hogy miért nem a potenciális érdeklődőkre költik a marketing anyagaikat? (mikor világosan megmondom, hogy nem érdekel)

Ki kell emelnem egyes standok színvonalát. Néhány stand, ahol dekorációt, kiegészítőket vagy helyszínt értékesítettek valami gyönyörű volt. Természetesen az élmény átadása érdekében feltöltöttem ide néhányat közülük. Azt hiszem ha nem lenne a dekor kizárólagos nálunk (amiért egyre jobban dühös vagyok), akkor Mi is potenciális érdeklődők lettünk volna ezeknél a csodás standoknál. Úgy gondolom sokat elárul egy értékesítőről, hogy mennyire igényes a megjelenése.

Volt olyan dekorációs elemeket, helyszínt és cateringet eladni kívánó kiállító, akik bemutató jelleggel berendezték standhelyükön az asztalok kinézetét és/vagy a helyszín hangulatát. (szemléltető jelleggel a legszebb székszoknyájukat /vagy több különböző típust/ tették fel az asztal körüli székekre, szimulálva a valós esküvői hangulatot az adott helyen)

Összességében a kiállítás az erőszakos eladóktól eltekintve (amitől elmegy az egésztől az ember kedve) egész jónak mondható. Következő bejegyzésemet Magunkra formálom, azaz hogy mire jutottunk a hiányzó szolgáltatásokkal az esküvőkiállításon! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése