2014. november 16., vasárnap

A körmök és a gyűrűsujj

Akikkel nap-mint-nap találkozom tudják, hogy imádom váltogatni a körmöm színét a kellemesebb halvány színektől a rikítóbb, feltűnőbb színekig. Mivel zselés épített műkörmöm van (a műköröm szót nem szeretem, mivel aki ezt nem tudja és a körmömre néz azt hiszi, hogy a saját körmöm géllakkal) a választék a színek palettáján elég széles, így minden alkalommal kipróbálhatok egy újabbat. A jelenlegi kedvencem a fehér, de a sötétebb rózsaszín az örök favorit.
Egy ideje már erősen gondolom, hogy milyen legyen a körmöm színe és díszítése az esküvőn és bevallom ez számomra nem egyszerű kérdés. Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy a francia manikűr a legelegánsabb, amit a gyűrűsujjon fel lehet dobni egy kis kővel vagy csipke/virág mintákkal, de ott motoszkál a fejemben a gondolat, hogy valószínűleg ennek ellenére kicsit csupasznak fogom érezni a körmeimet, mivel hozzászoktam a színesebb világhoz, azaz jobban mondva, hogy látom a színt (még a fehér is elég jól látszik) a körmeimen.
A menyecske ruhám piros színéből kiindulva csak a pirosra, fehérre, vagy franciára eshet a választásom. Valamilyen kis mintát és/vagy követ szeretnék a gyűrűsujj körmére. (a piros asszem kissé extravagáns lenne, úgyhogy valószínűleg maradok a franciánál)
Fontos a gyűrűsujj mintája és színe, hiszen arra kerül felhúzásra a karaikagyűrű.

Az utóbbi időben előkerült egy téma, mégpedig az, hogy melyik kéz gyűrűsujjára kell is a karikagyűrűt felhúzni. (úgy merült fel a kérdés, hogy Gézu rögtön a balkezének gyűrűsujjához kérte az ékszer méretezését - a bal kezünkön lévő ujjak vékonyabbak - mert kényelmesebbnek érzi majd azon hordani) Tudom, hogy van egy általános vélekedés, miszerint az eljegyzési gyűrű kerüljön a balkéz negyedik ujjára, a karikagyűrű pedig mindig a jobbra, azonban szerintem ez egyáltalán nem fontos. Ugyanúgy tudja mindenki a karikaékszer jelentését a jobb és a balkézen egyaránt, véleményem szerint hordja mindenki ott ahol kényelmesebb (ráadásul a szív bal oldalon van, valamint az emberek jobb kézzel fognak kezet és írnak, így még praktikussági szempontból is jobban vigyázna rá az ember a balkézen)


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése