2014. november 22., szombat

Smink, ami öltöztet

Hétköznapi 'viseletként' egyáltalán nem játszik nálam nagy szerepet a smink. Leginkább a reggeli időhiány miatt maximum szempillaspirált használok és olykor (nagy-ritkán) pirosítót, így a sminkelés kifejezés hallatán kicsit kétségbe estem, nehogy feszélyezve érezzem magam.
A szalagavatómon voltam először ténylegesen kisminkelve, ahol az érzés leginkább egy porcelánbaba-effektushoz volt hasonlítható (mivel folyékony alapozót egyáltalán nem használok), nem beszélve az esküvőn lehet nagy hőség is (nehogy elfollyon) és persze a végig a puszizkodások, evés-ivás, fotózkodás alatt is állnia kell a sminknek a sarat.

Sok mindentől függhet a smink típusa (szemhéjfesték, rúzs színe) de leginkább a szem színétől és a viselettől. Én nem szeretnék nagyon feltűnő sminket, csak épp annyit, amennyi a fotózáshoz kell.
A sminkemet egy kedves ismerősünk, Ildó fogja csinálni (Ildó honlapja), aki már rengeteg gyönyörű sminkkreációt csinált divatbemutatókra, szépségversenyekre, valamint reklámarcoknak is, így bármit is ajánl nekem az biztosan csudaszép lesz :)

Természetesen ha van egy jó sminkes, aki megtalálja az alkalomhoz és személyiséghez legjobban illő makeup-ot, akkor az a ruha és egyéb kiegészítők szerves részévé válik, így öltöztet és még szebbé varázsol. A smink ilyen fontos alkalmakra nem csak emiatt elengedhetetlen, hanem a fotók miatt is, hogy ne törjön meg rossz helyen a fény az arcon.

(Zárójelben megjegyzem, hogy pont az utolsó indok miatt hálásak a fotósok, ha a vőlegényen is van egy finom, halvány réteg alapozó)Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése