2015. január 17., szombat

A menükártya

Mikor a pár kiválasztotta, hogy az esküvőn milyen felszolgálási módot szeretne /svájci (tányérszerviz, mikor az ételt adagolva viszik ki), francia (tálszervíz, mikor tálban teszik az asztalra és akik ott ülnek azok szednek) vagy svédasztal (mikor 'büféasztal' van)/ illetve kiválasztotta a menüsort/svédasztal kínálatot, illik minden asztal közepére kihelyezni hogy a vendégek tájékozódhassanak róla, hogy miből választhatnak/mit fognak nekik felszolgálni.
Erre a célra szokták csináltatni az asztal közepére, vagy egyesével mindenki elé a menükártyát.
Ez ízlés, stílus vagy az esküvő tematikájától függ, hogy ki milyet választ. Van aki ugyanolyan mintájú és típusú ültetőt, menükártyát és meghívót csináltat, van akinél mindegyik eltér egymástól és vannak teljesen egyedi darabok, aminek csak a képzelet szab határt.
Nálunk az ültető és a köszönetajándék hasonló stílust kap, mivel azokat én csinálom, a meghívó és a menükártya azonban különböző lesz. (a menükártyára még nem találtunk olyat, ami megfogott volna minket, úgyhogy még bármilyen lehet)
Amennyiben sok a külföldi érdemes arra gondolni, hogy vagy csak nekik, vagy az összesen két nyelven szerepeljen a választék.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése