2015. január 10., szombat

Ültetőkártya, asztalrend

A meghívón kívül az ültetőkártya és az ülés/asztalrend ugyanolyan fontos szerepet kap.
Először is azt kell eldöntenie a párnak, hogy mindenkinek pontos helye lesz a vacsoránál vagy szabad helyfoglalás van, azaz mindenki odaül, ahova szeretne (ez csak kis létszámnál oldható meg, mivel több száz embernél rengeteg időt vesz el, mire mindenki leül valahova)
Ahhoz, hogy a vendégek könnyen megtalálják a helyüket a pár előre megcsinálja az ültetést, amit a tányérokon/tányérok mellett lévő ültetőkártya jelez. Nagy embertömegnél azonban sok időveszteség mire mindenki leül, ezért erre szolgál az asztalrend, melyen az asztalok kicsinyített másai vannak beszámozva (az asztalközepeken ott vannak a számok), amihez tartozik a névlista, hogy ki is kapott ott helyet.

Az asztalrend és az ültetőkártya lehet azonos stílusú, de el is térhetnek egymástól, ha az egyik kicsit különlegesebb. Van aki kiírja mindkettőre a teljes nevet, de szerintem ha az asztal már egyértelmű, akkor az ültetőkártyán szerepelhet csak keresztnév. /persze ha nem egyértelmű vagy több azonos keresztnevű is van, akkor persze ez nem kérdés). Mi törekszünk a minél közvetlenebb esküvőre, így semmi túlzott elegáns kinézet, semmi magázó meghívó nem lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése