2015. március 21., szombat

Névváltoztatás és rohan az idő


Egészen pontosan mától számítjuk a csillagászati tavaszt, így hivatalosan is beköszöntött az egyik legkellemesebb évszak. Ez nem jelent mást, mint az idő rohanását, vagyis hogy egészen pontosan nincs már négy hónap az esküvőig.


Bár néha, mikor belegondolok az egymásra épülő teendőkre és elintézni valókra, egy apró pillanatra bepánikolok (hogy nehogy valami fontos kimaradjon) aztán nyugtatom magam, hogy igen szépen haladok. Akkor lennék nyugodtabb, ha egy kicsit több időt tudnék az intézendőkre fordítani, megbeszéltük és megrendeltük volna a dekorációt, lefixáltam volna a virágom / vőlegénykitűzőt / dobócsokrot / köszönőcsokrokat, meg lenne rendelve a torta, teljesen egyértelmű lenne a fotózás helyszíne és hogy ki visz (és milyen kocsival) a fotózásra és onnan a szertartásra, készen lennének a köszönet ajándékok (amit kézzel készítek persze kis segítséggel), találtam volna megfelelő cipőt a menyecskeruhámhoz, valamint túl lennék a próbasminken és próbafrizurán (persze tudom, hogy még ez korai, mert addig elfelejtjük, hogy miben állapodtunk meg, de az idő rohan).

Mint sokan tudjátok eléggé hezitáltam a nevemet illetően, hogy megváltoztassam-e. Azt is megírtam egy korábbi posztban, hogy voltunk a hivatalban és azt választottam hogy maradjon a nevem.
Mind ez idáig nem hagyott nyugodni, úgyhogy úgy döntöttünk, hogy felveszem Gézu vezetéknevét kötőjelesen, azaz esküvő után Boda-Szántó Eszter leszek. Már fel is hívtam az anyakönyvvezetőnket (merthogy múltkor adott egy névjegykártyát) és azt mondta, hogy semmi akadálya, térítésmentesen átírja, úgyhogy jövő pénteken megyünk átíratni, valamint megbeszélni, hogy mit fog mondani.

Persze tudom, hogy a ceremónia után így rengeteg iratot (személyi, lakcímkártya, jogosítvány, TB kártya, adókártya, útlevelek, forgalmi) kell megváltoztatni, nem beszélve a céges papírokról és a különböző egyéb helyeken nyilvántartott nevemről (bankszámla, esetleg Tv előfizetés.. stb.), de ez már egy kicsit sem zavar, mióta végleges a döntés. :) 
Izgalommal kezdek neki gyakorolni az új aláírásomat! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése