2015. április 12., vasárnap

Füvészkert, mint fotózási helyszín...

Elég sokat vívódunk azon, hogy hol is legyen az esküvő előtt, délután a fotózás. A fotósunk amikor beszéltünk vele azt mondta, hogy olyan helyet válasszunk, amihez valahogyan kötődünk. Ez okozza a legnagyobb fejtörést, mivel Budapesten belül nem igazán kötődünk semmilyen helyhez, ahol a képsorozatokat meg lehetne szépen csinálni. 

Ha lett volna jegyes fotózás, akkor biztos hogy Agárdot választottuk volna a fényképezés helyszínéül, mivel imádunk ott lenni, de sajnos az esküvő előtt ez nem kivitelezhető, mivel arra is kell gondolni, hogy kellő idő legyen leérni, ott lenni és még vissza is jönni. (nehogy véletlen egy baleset legyen az úton ami miatt órákat kell az autópályán állni hazafelé) 
Persze a helyszínválasztásnál nem utolsó szempont, hogy legyen B terv, rossz idő esetére (mert manapság már a nyár sem kiszámítható).
Sokan Budapest nevezetességeit választják az esküvői fotózás színteréül, vagy azt a helyszínt, ahol a szertartás lesz, azonban ezeket mi rögtön elvetettük. (vár, citadella, hősök tere...)

Először úgy gondoltuk, hogy a Füvészkertet választjuk, mivel az interneten csodaszép képek vannak fent. Van benne egy romosabb épület, ami a vintage hangulatot biztosítaná. Mivel még sosem voltunk itt, ma ellátogattunk, hogy megnézzük tényleg ez lenne-e a legjobb helyszín.  
Ami számomra rögtön nagyon negatív, az a kert árpolitikája a fotózást illetően. A sima fotójegy 300 Ft, de az esküvői fotózás 10.000 Ft 1 órára, amit túlzásnak tartok, mert persze az 1 óra soknak tűnik, de egyáltalán nem az, legalább 2 órát biztos, hogy rá kell szánni.
A nagy várakozások eredménye a csalódás lett. Kezdve azzal, hogy hatalmas sor állt a pénztárnál (mivel ma pont jó meleg volt), bent is elég sok látogató volt és alig találtunk üres részeket, ahol éppen nincs senki. Ez abból a szempontból nagyon rossz, hogy a mi fotózásunk július 11-én, szombaton lesz, azaz nagy valószínűséggel szintén jó idő várható és szombat lévén rengetegen lesznek. Mivel sehol nincs egy szebb rész lekerítve fotózáshoz (akkor minek a fotójegy és esküvői fotózás jegy? - senki sem nézte hogy a látogatók fotóznak-e) így semmi hely nincsen a képeket megcsinálni. Tele van egzotikus és ritka növényfajokkal, amik érdekesek ugyan, de egy fotón nem igazán mutatnak. A parknak csak egy része tetszett nekem igazán (az ódon ház előtt), ahol el tudtam volna képzelni a kattintást, de ezért az egy négyzetméterért kiadni a belépő árát igazán ostobaság lenne, az előrelátható tömegről nem beszélve, azaz egyáltalán nem biztos, hogy azon a részen épp nem sétálgatna senki. 
Végeredményként így nem számolhatok be sikerélményről a mai napon (mármint hogy megtaláltuk a helyszínt), de gőzerővel keresünk tovább. (ki tudja, lehet hogy a végén egy parkos 'közterület'-re esik a választás)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése