2015. május 9., szombat

Esküvői tortá(n)k

Elég nehéz volt eldönteni, hogy milyen is legyen az esküvői tortánk. Rengetek típus és stílus van, ami közül igen nehéz választani. Nálunk leginkább az ár döntött, azaz hogy hogyan tudjuk a lehető legkedvezőbb áron kihozni a torta költségét úgy, hogy az illeszkedjen az esküvő stílusához, legyen elég belőle és nem utolsó sorba finom is legyen.
           Forrás
(szerintem nem rossz:)
A mostani legnagyobb divat a csupasztorta. (Gézunak nem tetszett, úgyhogy rögtön kiszedtük a lehetőségek közül.)
Nálunk mindenképpen fontos szempont, hogy az ételérzékenyekre is figyeljünk (tej, liszt), valamint figyelembe vegyük a cukorbetegeket /sosem lehet tudni hogy ki az, mert nem mindenki hirdeti/ és persze az izraelieket (akik betartják a kóser étkezést).
Eléggé feladta a leckét nekünk a sok szempont szem előtt tartása, de a Mentes manufaktúrában (Oltványi Zsolt személyében) partnerre leltünk. 

Forrás
Kitalálta Nekünk a legjobb megoldást: lesz egy néhány emeletes tortánk és mellé cupcake-ek készülnek sima és mentes (fele-fele) arányban.
Így nem lesz unalmas sem, mindenki talál kedvére valót és lesz is mit felvágni. Persze hogy pontosan milyen lesz azt nem árulhatjuk el (többségében Zsoltra bíztuk, úgyhogy kicsit nekünk is meglepetés), de az biztos, hogy nagyon finom lesz. (hiszen az általuk gyártott kézzel készült kekszeket - amit a fitness teremben árulunk több ízben - sem lehet abbahagyni olyan finomak)

Aminek az irányvonala tetszik (egyszerű és mégis szép):
Forrás
Vannak amik tetszenek csak a sok marcipántól vagy különleges bevonattól elég drágák:
Forrás
Forrás
Forrás
És vannak a viccesek:
Forrás
Forrás
Forrás
De persze az a szép ebben is, hogy mindenkinek más az ízlése így lehet válogatni :)

3 megjegyzés:

 1. A tortadísznél szempont lehet, hogy esetleg emlékként el lehessen tenni. (Ezért jó, ha ehetetlen! Érdemes arra is gondolni, ha az ifjú pár a megőrzés mellett dönt az ne, egy éppen felkapott papírszalvétába, horiblile dictu papírzsebkendőbe történjék, hanem egy fadobozkába. Ilyent érdemes előkészíteni.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm az ötletet, a fadobozka eszembe sem jutott (vagyis hogy a tortáról levéve hova tesszük), de most hogy mondod igen, fontos szempont! :) A tortadíszről egy korábbi bejegyzésben írtam, már meg is van és könnyű porcelánból készült, pont amiatt amit írsz, hogy később a lakás dísze legyen :)

   Törlés
 2. Álmomban nem gondoltam, hogy ötletemet elfogadod! Köszönet érte!

  VálaszTörlés