2015. május 2., szombat

Költséghatékonyabb megoldások

Akár kis esküvőben, akár nagyban gondolkodik a pár, ha egy kicsit spórolni szeretne hasznos költséghatékonyabb megoldások felé nézelődni.

Attól hogy valami olcsóbb vagy kedvezőbb áru még nem feltétlen jelenti azt hogy gagyi. Okosabb ötletekkel sokat lehet spórolni, vagy később is fel lehet használni máshol a választott tárgyat/ruhát.

A legelső és legfontosabb kérdés az esküvő napjának a kitűzése. Elég sok hely fél áron adja az esküvői csomagját pénteki vagy hétköznapi esküvő esetén, így már ezen is sokat lehet spórolni.
Az a legolcsóbb, ha maga a ceremónia az anyakönyvi hivatalban van és nem egy külső helyszínen, így ez sem egy utolsó szempont.

Elég nagy tételt jelent a ruha kérdése. A nőknél ebből két féle is kell, ami már alapból egy vagyon. A menyasszonyi ruhánál ha valaki habosabbat/díszesebbet szeretne akkor nem nagyon lehet spórolni, maximum ha a varratást választja egy olcsóbb helyen. A menyecske ruhánál azonban vagy egy olcsóbbat célszerű választani (ahogy én is tettem, ebay-ről rendeltem), vagy olyat, amit később is fel lehet venni, esetleg talál leárazásban egy pont megfelelőt. (a cipőt is a későbbi hordás szempontjából választottam)

Forrás
Forrás

A csokrot illetően lehet csináltatni papírból, selyemből vagy bármilyen más anyagból hogy tartós legyen és örökre megmaradjon, akkor biztosan megéri a rá költött összeget. (persze ehhez vevőnek kell lenni a 'nem megszokott' dolgokhoz)
Amennyiben a helyszín rugalmas, sokat lehet spórolni a dekoráción, Érdemes olyan dekorációs elemeket választani, amik a későbbiekben is hasznosíthatóak lesznek. Amennyiben valakinek tetszik a dekorációt fel lehet dobni kézzel készült dolgokkal (elindult a DIY - Do It Yourself fülecske a blogon:), olcsóbb helyeken beszerzett jópofa tárgyacskákkal, vagy esetleg garázsvásárokon vásárolt szerzeményekkel.

Forrás
A torta és sütemények igen költséges része az esküvőnek, azonban ha valaki a családból kézzel készíti azzal sokat lehet spórolni, arról nem is beszélve, hogy szívből jövő ajándék a rokontól, így különleges dísze lesz az esküvői ceremóniának.

Végül, de nem utolsó sorban a nászúton is lehet spórolni, ha vagy sokkal előbb kerül lefoglalásra az út (first minute) vagy a last minute-re esik a választás (ez a legolcsóbb, de ehhez kell a legrugalmasabbnak lenni - néhány napon belül van az indulás) 

Összességében ha okosan indulunk neki az esküvő megszervezésének egyes fázisainak, akkor sokat tudunk spórolni :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése