2015. június 13., szombat

Leány-, és Legénybúcsú

Mindenki, mikor szóba kerül az esküvő rögtön azon kezd el gondolkodni, hogy milyen is legyen a leány-, illetve a legénybúcsú. Általában egy héttel az esküvő előtt tarják (kivétel persze az amerikai filmeket, ahol előző nap van - Másnaposok...), amit vagy egy barát/barátnő, vagy az esküvőszervező szervez meg, az előzetes igények (azaz a pár igényeinek) felmérésével.
Én ezt egyáltalán nem tartom fontosnak, sőt kifejezetten feleslegesnek gondolom. Én nem érzem úgy egyáltalán, hogy valaminek a 'Vége' lenne, úgyhogy nincs is mit búcsúztatni, leginkább alig várom hogy összekössük az életünket, így nem látom értelmét ennek az eseménynek.
A lánybúcsú esetében a legtipikusabb: bevállalós lányok esetében a chippendale fiúk beszervezése, erotikusabb játékok játszása vagy csak ötletes játékok megszervezése, jópofa feladatokkal tűzdelve.
A fiúk részéről legáltalánosabb a bulizás/ivászat, sztriptíz táncosnő szervezése.

Vannak azonban kifejezetten mókás játékok amik tökéletesek a kellemes időtöltéshez:

  • Petrezselyem-árulás: az arával petrezselymet kell árultatni, valóban adja el, kapjon érte pénzt is, hogy átérezze a helyzet súlyosságát: Ha nem megy férjhez, ez vár rá. --> ez kicsit merészebb változatban: Az ara pólóját teleragasztani szívecskékkel, melyeket adjon el az utcán/szórakozó helyen fiúknak
  • Gyűjtsön jókívánságokat egy füzetbe az utcán
  • Szerelmi vallomás készítése, adott szavakból (pl. mobiltelefon, ételízesítő, cica, robbanás, izgalom .. stb.)
  • Ételek felismerése kóstolás útján
  • Tapintás alapján tárgyak beazonosítása (itt gondoljunk a tárgyak formájára, anyagára, mint fakanál, gomb, WC pumpa, papucs, számítógépes egér, cipőpucoló, stb ).
  • A menyasszonynak ki kell rakni egy a párjával készült feldarabolt fényképet időre.
  • Gyorsasági, ügyességi játékok: gombok felvarrása, fekete férfi zoknik párosítása, ing vasalása  persze mind időre
Természetesen a Bride/menyasszony/ara feliratú szalag/póló/egyenpóló elengedhetetlen kelléke a búcsúnapnak, és persze könnyebb így kimagyarázni a hülyeségeket/hülye feladatokat :)
Egyéb kiegészítő lehet a kitűző, az oklevél és persze minden egyéb kreatív ötlet. 

Forrás
Persze ezeken kívül kedves lehet a közös sütögetés, karaoke show, limuzinozás. Általában a legénybúcsúk kevésbé szervezettek, mint a leánybúcsúk, így a könnyebb utat választják: a bulizást és ivást. Én mindenképp ilyen közös főzésre gondoltam, de őszintén szólva egyáltalán nem is ragaszkodnék a lánybúcsúhoz...

Egyáltalán nem vagyok híve se a pajzán, de az ivós partinak, ezek végett teljesen elvetettük az olyan feladatokat, amelyekkel sértést válthatnánk ki a másikunkból, hiszen egyáltalán nem az a cél, hogy a másik félben bármiféle megbántottság is legyen. (nem akarunk cimkekivagdosást idegenek bugyijából/alsógatyájából, ne legyen idegen fiúkkal/lányokkal puszizkodás, se sztriptíz...)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése