2014. augusztus 21., csütörtök

Esküvői ruha dömping

Mindenki elképzel magának valamilyen stílusú ruhát mielőtt elmegy egy esküvői ruhaszalonba. Ha másnem, amikor próbálgatja a szalagavató ruhákat csak odapillant az esküvői ruhakészletre.
Ez nálam sincs másképp, annyi különbséggel, hogy nekem tetszik a fodros-habos ruha nagyon csillogó felső résszel és a testhez simuló, egyszerűbb ruha csipkékkel, azaz két teljes ellentét.
 
De persze mikor ott van az ember a szalonban, csak felpróbálgat olyan típusú ruhákat is, amire nem is gondolt vagy kézben nem annyira tetszik, mert lehet hogy rajta maga lesz a csoda.
Persze ha ruhaszalon, akkor Teréz körút. Kicsit félve vágtunk bele a ruhanézegetésbe (mi lesz ha csak bejelentkezéssel engednek be, és a másik félelem: mivel csak jövő nyáron lesz az esküvő, így nem fognak komolyan venni). Erre a második problémára két alternatívát eszeltünk ki. Egyik: egy elég közeli időpontot mondunk (mondjuk az október 11-ét) - ezt csak 1 szalonnál játszottuk be - Másik: hogy én márpedig most szeretnék ruhát nézni, mert szeptember végén elmegyek külföldre és nem tudom, hogy mikor tudok hazajönni - ez elég hatásos volt, így mindenki készségesen segített.
Az első félelem egész alaptalannak bizonyult, többségében segítőkészek voltak, rögtön beinvitáltak és mutogatták a ruhákat. (A royal és az orgonza szalon pedig adott időpontot, de sajnos nem azonos napra, így még lesz két körünk)
 
Több szempontból nem érzem magam egyszerű esetnek. (minden szempontból köszönöm a támogatást Miminek, Borinak és Petrának) Először is, nálam az a nyerő, ami rögtön megtetszik. Persze mikor felpróbálom elkezdek hezitálni, aztán már döntésképtelenné válok. A különböző stílusok csak rányomnak még egy lapáttal, mivel rájövök, hogy mindegyik tetszik, így aztán végképp nem tudom, hogy melyik a legszebb, és persze ott van az is, hogy mivel 3-an kísértek el, 4 féle tetszésnyilvánítás volt (mert persze nekem mindig más volt a véleményem :) ) - úgyhogy lehet hogy ebből azt kéne levonni, hogy nem kell olyan sokat próbálni, bár akkor meg honnan tudjam, hogy tényleg jól döntök? Nehéz kérdés.
 
Nálam azonban a tetszésen kívül sok más szempont is játszik. A legelső szempont, hogy (mivel az általunk kinézett gyűrű kissé túlhaladja a rászánt összeget -- a gyűrűről majd egy másik blogbejegyzésben írok, így inkább abba invásztálnék bele a nagyobb összeget) a ruha minél kevesebb költségráfordítást igényeljen.
Első gondolatom Zsuzsi unokatestvérem hatására (mivel Ő már átélte az esküvő érzését) a varratás volt. El is mentem a varrónőhöz -ahol Ő varratta a ruháját-, aki felvázolta az árat egy egyszerűbb ruhára (ez 100.000Ft körüli összeg). Nyilván a varratásnak is van előnye és hátránya. Előnye, hogy örökre enyém a ruha (bár nem nagyon tudom, hogy mit kezdenék vele, így talán eladnám, amiből visszajönne némi pénz) és hogy más biztosan nem hordta előttem. A hátránya azonban, hogy a tényleges végeredményt csak a végén látom, így mi történik ha nem tetszik?
A második gondolatom, (ami sok mindenkinek nem tetszik) az eBay volt. Akár hiszi, akár nem az ember, ezen az internetes online vásár felületen egy teljes ruha (sok pontos méret megadásával) varrással és szállítással együtt 45.000Ft. Tudom persze, hogy az közel sem biztos hogy jó lesz rám, meg lehet hogy nem is tetszik, meg fel sem lehet próbálni, de kétségtelenül a legolcsóbb és legköltséghatékonyabb megoldás, amit egy varrónő még - remélhetőleg - méretre tudna igazítani. Ezt a ruhát a képeken kívül körülbelül 5 órán keresztül fogom hordani a fotózással együtt - így nem is értem, hogy miért kell akkora felhajtást csinálni belőle, bár azért még gondolkodom, hogy melyik megoldás legyen.
 
A harmadik gondoltom volt a legkézenfekvőbb: menjünk el csomó ruhát felpróbálni, aztán majd meglátjuk.
 

1. szalon jellemzői:
 
modortalan kiszolgálás, leszögezték, hogy csak 3 ruhát próbálhatok fel, tilos a fotózás (persze mi megoldottuk titokban). Mikor aztán csak nem hagytam magam, hogy márpedig Én nagyon el akarom intézni ezt a ruha kérdést 1 évvel az esküvő előtt és már minden megvan, csak ez maradt, akkor érdekes módon előkerült másik 3 ruha is, amit magától ajánlott fel. (nem értem, nem az eladás a cél??)
Többségében összeolvadtak a szalagavatóra és esküvőre kikölcsönözhető ruhák, így nem nyerte el a tetszésünket, de persze bőszen próbáltunk:

              
 
              
 
              
              
              
              
 
 
2. szalon jellemzői: kedves, segítőkész kiszolgálás, igényes esküvői ruhák (itt mondtuk az október 11-ei időpontot, úgyhogy ha véletlen erre a ruhára esik a választás, akkor majd azt mondjuk hogy csúszott az esküvő :) )
  
              
 

 
 
A 3. szalonban is nagyon segítőkészek voltak. Ez egy olyan ruha, aminek a felsőrésze nagyon csillogó, kicsit kivágottabb, az alsó része sima tüll (a felső részben az tetszik jobban, az alsó részben az utolsó)
 
A második szalonos ruhának az ára 160.000Ft körül van, de most van valami kupon akció (nem udni meddig tart) így 135.000Ft, de elég nagy a szórás az árakat illetően. 
 
Szóval persze még nincs itt a választás, de azért mindenképpen haladtunk. :)
 
Mindenkinek ajánlom azért hogy sok ruhát próbáljon fel, bár engem ez a 3 szalon is nagyon lefárasztott, pedig még legalább kétszer ennyi szalon van csak azon a soron, de megéri, mert lehet hogy az ember hirtelen beleszeret az egyikbe. (persze nálam ez nem ilyen egyszerű, mert megtetszik egy, aztán meg egy másik is - így vagyok ezzel az utolsó ruhával, meg amelyiket nem tettem fel)
 

 

1 megjegyzés:

  1. Anyu épp ma mesélte, hogy ő már lefoglalta az esküvőre a ruháját, és később talált rá az igazira, úgyhogy az eredetit le kellett mondani. De azt mondta az szerelem volt első látásra, és szerintem te is rájössz, ha megtaláltad a megfelelőt^^ Jó volt ma veled próbálgatni :)

    VálaszTörlés