2014. augusztus 28., csütörtök

Karikagyűrű kiválasztása

 Jó néhány elképzelésünk volt a gyűrűről mire oda jutottunk, hogy el is menjünk és megnézzük/felpróbálgassuk a boltban.
Az interneten megnézegettünk rengeteg gyűrűképet és választottunk egy olyat, ami kép alapján mindkettőnknek a legszínpatikusabbnak bizonyult. Előre elképzelt kép nem volt, így amint elkezdtük nézegetni a google találatokat, eldöntöttünk néhány kritikus dolgot:
- arany színűt nem szeretnénk, inkább valami kicsit egyedibbet
- mostanra egyre divatosabbá válik a kissé kockább alakú gyűrű, na ilyet tuti nem akarunk
- a férfi gyűrűben tuti ne legyen egy kő sem, a nőiben minél több :)
- nem szeretnénk bele semmilyen hullám mintát
Persze legelőször a pénzkeretet kell megállapítani és úgy nézni a gyűrűt. (mi persze beleestünk abba a hibába, hogy bár megállapítottunk egy pénzkeretet, de persze pont az a gyűrű, amire a végső választásunk esett átlépi ezt a határt, így nem maradt más, mint a költségek átcsoportosítása - így a ruhám az eBayről fogom rendelni)
Az első elgondolás egy kétszínű gyűrű volt - rosé arany és fehér arany, és a kettő találkozásánál kövek, az alábbi kép szerint:
                        
Szinte egyértelmű volt, hogy a Bojti ékszermanufaktúrából lesz a gyűrűnk, mivel Ők dolgoznak a piacon a legszebben és a legjobb alapanyagokkal és nem utolsó sorban örök garanciát vállalnak a kövekre, így ha valaha is kiesik, akkor pótolják.
Mivel persze a boltban felpróbálva közel sem tetszett a hasonló kétszínű fazon, így kezdtük előlről a próbálgatásokat. Elég sok fazont felpróbálva rá kellett jönnünk, hogy az én vékonyka, hosszú ujjaimon a legszebben a fehér arany gyűrű mutat (mivel arany színűt egyértelműen nem szerettünk volna, mert az túl 'szokványos'), így már csak azokat a modelleket kellett végignézni.
Legvégül egy olyan palládium anyagú gyűrűbe szerettünk bele, amelyiknél nálam körbe kocka csiszolású gyémánt kövek csillognak, Gézué sima, egyszerű fényes, kicsit vastagabb gyűrű.
/a palládium egy speciális anyag, ami a fehér aranyhoz hasonlóan fénylik, azonban kicsit sem sárgul be az évek alatt és jóval masszívabb, mint egy szipla fehér arany gyűrű, így kis ütésre nem karcolódik vagy horpad be. Palládiumból karikagyűrűt csak a Bojti Ékszerészet gyárt, ami ráadásul nem is mérvadóan dobja meg az árat/:
                        
Annyival azért egyediesítjük a gyűrűinket, hogy a belseje (amit bár igazából senki sem lát, de mi tudjuk) rosé arany lesz. Így egy teljesen egyedi, elegáns és gyönyörű gyűrű lesz. /gravírt nem szeretnénk, de ezt persze mindenki maga dönti el - lehet kérni belegravírozásként dátumot, egy gondolatot úgy, hogy a fele az egyik gyűrűben kezdődik el és a másik gyűrűben fejeződik be vagy bármit amit csak a pár kitalál/
Mikor véglegesítjük a kiválasztást (az egész folyamat fél év) és jó néhányszor visszatérve is ezt a gyűrűt szeretnénk, kapunk egy, a méretünknek megfelelő próbagyűrűt (az én méretem kettővel kisebb, mint a legkisebb női méret), amit itthon hordunk egy kis ideig, hogy kiderüljön, hogy tökéletes-e a méret és lehet-e gyártatni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése